Fındık Yağı prosesinde beş temel aşama bulunmaktadır.
- Ham yağın işlenmesi (Degumming)
- Ph dengesinin sağlanması (Nötralizasyon)
- Yağın kokusunun alınması (Deodorizasyon)
- Yağdan stearin alınması (Vinterizasyon)
- Yağ parlaklık verilmesi (Bleaching)
Fındık Yağı Prosesinin her aşamasında yağı ısıtmak için, özel tasarlanmış plakalı ısı eşanjörlerimizle, yağ transferi için hijyenik santrifüj pompalarımızla ve Degumming aşamasında şişirilmiş partiküllerin transferinde pozitif deplasmanlı pompalarımızla ideal çözümler sunmaktayız. Tüm bu aşamalarda, Havalı diyafram pompalarımız ile de asit- kostik transferlerini sorunsuz olarak gerçekleştirebilmekteyiz. Tüm yağ stok tanklarında tortuyu önlemek için 200rpm -1000rpm-1500rpm karıştırıcılarımız mevcuttur