Pastörizasyon Ünitesi
Pastörizasyon ünitesi (HTST), süt ve süt ürünleri ile alkolsüz içecekler ve meyve suları gibi diğer gıda ürünlerinin ısıl işlemi için tasarlanmıştır. İşlem, ürünü kısa bir süre orta derecede yüksek bir sıcaklığa ısıtarak patojenik mikroorganizmaları yok eder.
Uygulama
Pastörizasyon ünitesi (HTST), süt ve süt ürünleri ile alkolsüz içecekler ve meyve suları gibi diğer gıda ürünlerinin ısıl işlemi için tasarlanmıştır. İşlem, ürünü kısa bir süre orta derecede yüksek bir sıcaklığa ısıtarak patojenik mikroorganizmaları yok eder.
Pastörizasyon Ünitesi Çalışma Prensibi
Ürün bir denge tankına (BTD) gelir ve bir plakalı eşanjöre pompalanır. Gıda ürününün türüne ve/veya işlem gerekliliklerine bağlı olarak pastörizasyon sıcaklığına kadar ısıtılır. Daha sonra ürün, belirtilen süre boyunca gerekli sıcaklıkta tutularak doğru pastörizasyonu sağlayan tutma tüpünden geçer.
Isı eşanjörünün bir rejenerasyon aşaması varsa, işlenmiş ürün, besleme malzemesini önceden ısıtmak için kullanılır, işlemde ısı kaybeder, bu, pastörizasyon sıcaklığına ulaşmak için gereken enerjiyi azaltır ve gereken soğutmayı azaltır.
Son olarak ürün soğuk dolum veya izotermal tanklarda depolama için 4 ºC’ye soğutulur.
Herhangi bir sorun nedeniyle pastörizasyon sıcaklığının gerekenden düşük olması durumunda otomatik olarak çalışan bir akış yönlendirme valfi ürünü tekrar denge tankına (BTD) göndererek nihai üründe mikrobiyal kontaminasyonun önüne geçmektedir.
Malzemeler
Ürünle temas eden parçalar: AISI 304
Diğer bileşenler ve kontrol paneli: AISI 304
Pompa mekanik salmastrası: C/SiC/EPDM
Ürünle temas eden contalar: EPDM ve NBR
Yüzey kalitesi: Ra ≤ 0,8 μm
Teknik Özellikler
Debi: 500 l/h – 1000 l/h – 2000 l/h – 3000 l/h – 5000 l/h
Ürün sıcaklığı (giriş): 4 ºC
Pastörizasyon sıcaklığı: 72 ºC
Ürün sıcaklığı (çıkış): 4 ºC
Tutma süresi: 15 sn
Sıcak su sıcaklığı: 74 ºC
Glikol su sıcaklığı: 4 ºC
Glikol su akışı, pastörize edilecek ürünün akışına ve aşama sayısına bağlıdır.
Sıcak su sıcaklığı ve debisi, pastörize edilecek ürünün debisine bağlıdır.
* Diğer çalışma parametreleri İÇİN SATIŞ TEMSİLCİSİNE DANIŞINIZ.
Pastörize Ünitesi Tasarım ve Özellikler
Kompakt ünitenin bileşenleri:
- Denge tankı: 100 L, AISI 304.
- Besleme pompası: Hyginox SE santrifüj pompa.
- Plakalı eşanjör: İsteğe göre veya prosese göre 1, 2 veya 3 kademeli; paslanmaz çelik çerçeve, AISI 316L paslanmaz çelik plakalar (0,6 mm kalınlık); mekanik olarak sabitlenmiş NBR contalar.
- Tutma borusu, pompanın tahliyesini kolaylaştırmak için hafifçe eğilir.
- KH otomatik olarak çalıştırılan akış yönlendirme vanası (3 yollu), manuel kelebek vanalar ve pastörizasyon sıcaklığını kontrol etmek için gerekli enstrümantasyon.
- Elektropnömatik konumlandırıcılı sıcak su için 3 yollu oransal vana.
- Yüksekliği ayarlanabilir ayaklı paslanmaz çelik çerçeve.
- Ünitenin çalışması için AISI 304 paslanmaz çelik kontrol paneli bulunmaktadır. Panel bir sıcaklık regülatörü içerir.
Temel Pastörizasyon yapılandırma seti BTD’de REED tipi maks/min seviye sensörü ve çıkışta 4-20 mA çıkışlı PT100 sıcaklık sensörü ve ayarlanabilir 0 – 100 ºC termometre içerir.
Gerekirse, üniteye soğutma için glikol suyu ve 3 bar’da sıcak su veya endüstriyel buhar sağlanmalıdır.
Seçenekler
- Sıcak su üretim devresi: sıcak su, buharla ısıtılan bir plakalı ısı eşanjöründen devridaim yapılırken ısıtılan bir su devresi tarafından sağlanır.
- Santrifüj pompa için kontrol panelindeki frekans dönüştürücü.
- Akış kontrolü: boşaltma pompası için bir elektromanyetik akış ölçer ve bir frekans dönüştürücü.- Soğuk su kontrolü 3 yollu vana, PT100 sıcaklık sensörü ve sıcaklık regülatörü içerir.
- Güvenli üretimi sağlamak için pastörizasyon sıcaklığı ve/veya akış kontrolü kaydedilir. Kağıt veya video kaydedici.
- Süspansiyon halinde hamur veya katı parçacıklar içeren ürünlerin ısıl işlemi için özel plakalar.
- Homojenleştiriciler, krema ayırıcılar vb. için 4 kademeli ısı eşanjörü.
- Diğer sıcaklık ve bekletme süresi modları.
İlgili ürünler
Manuel Portatif CIP Sistemi
Hijyen, gıda uygulamalarında en önemli konuların başında gelir. Bu sebeple Manuel Portatif CIP Sistemi, güvenilirliği, pratikliği ile yüksek seviyede otomasyon ihtiyacı olmayan nispeten küçük tesisler için son derece kullanışlı ve önemli bir sistemdir. Manuel CIP Sistemi sayesinde çok büyük yatırımlara girmeden CIP işlemlerinizi çözüme kavuşturabilirsiniz.
Varil Boşaltma Sistemleri
ABH Sıralı Arıtma Ünitesi
ABH sıralı arıtma ünitesi, şıranın basit ve hızlı bir şekilde durultulması amacıyla presleme aşamasından sonra, fermantasyon aşamasından önce kullanılır.
Ana uygulama, beyaz ve rose şıralarının berraklaştırılmasıdır, ancak bu aynı zamanda kırmızı şarap şıralarının berraklaştırılması için de kullanılabilir.
Winebrane – Alkolsüzleştirme Teknolojisi
Winebrane, şarapta çözünmüş gaz konsantrasyonlarını doğru bir şekilde yönetmek için kullanılan bir sistemdir. Beyaz, kırmızı ve roze şaraplarda en yaygın uygulamalar dekarbonasyon, deoksijenasyon, karbonasyon ve CO2 ayarlamasıdır. Sistem, depolama veya şişeleme işleminden önce şarabın gaz konsantrasyonunu ayarlamak için şişeleme aşamasından önce kurulur.
Dezenfektan Ünitesi
Steripig Ürün Geri Kazanım Sistemi
Steripig Ürün Geri Kazanım Sistemi, transfer işleminin sonunda boru hattında kalan ürünün geri kazanılması için kullanılır. Bu boru hattında kalan ürün değerli sahip olabileceğinden, PIG sistemi ürünü boru hatlarından çıkararak ve boru hattını bir CIP işlemi için hazırlayarak kurtarır.
Steripig Ürün Geri Kazanım Sisteminin bir faydasıda atıksu arıtma tesisine gönderilen sıvının azalması ile enerji ve su tasarrufu sağlanmasıdır. Sistemin ana uygulama alanı viskoz ortamdır.
İşlenen ürünler arasında jeller, kremler, merhemler, emülsiyonlar ve farmasötik veya kozmetik endüstrisinde değeri yüksek diğer ürünler bulunmaktadır.
Hava Alma Debimetresi
Hava Alma Debimetresi, üründeki havayı çıkarmak ve yanlış okuma sonuçlarından kaçınarak akışını ölçmek için tasarlanmıştır.
Hava kabarcıkları akış ölçer okumasını değiştirebilir, bu nedenle bir hava tahliye valfi veya bir hava giderici hava kabarcıklarını giderir ve aktarılan ürün miktarının okunmasını iyileştirir. Hava Alma Akış Ölçeri, aktarılacak sıvının hacmini seçme seçeneğine sahiptir. Aktarılan hacim gerekli olana ulaştığında ünite pompayı durdurur (bu uygulama en yaygın olanıdır). Kapasite aralığı 10.000 ila 60.000 l/h arasındadır. Hava alma debimetresi, esas olarak şarap, meyve suları, süt, su vb. gibi düşük viskoziteli gıda ürünleri ile çalışmak üzere tasarlanmıştır.
Manuel Cip Ünitesi
İlaç endüstrisinde ve gıda işleme sektöründe, temizlik, üretim sürecinin bir başka aşaması olarak düşünülmelidir. Hatalı bir yapılan temizlik, ürünün kirlenmesine neden olur ve kalitesini etkiler. Manuel Cip Ünitesi, küçük tesislerin temizliğini kolaylaştırmak, safsızlıkları gidermek ve bakteri varlığını azaltmak için manuel olarak çalıştırılan bir CIP ünitesidir.





