Uygulama
Pastörizasyon ünitesi (HTST), süt ve süt ürünleri ile alkolsüz içecekler ve meyve suları gibi diğer gıda ürünlerinin ısıl işlemi için tasarlanmıştır. İşlem, ürünü kısa bir süre orta derecede yüksek bir sıcaklığa ısıtarak patojenik mikroorganizmaları yok eder.
Pastörizasyon Ünitesi Çalışma Prensibi
Ürün bir denge tankına (BTD) gelir ve bir plakalı eşanjöre pompalanır. Gıda ürününün türüne ve/veya işlem gerekliliklerine bağlı olarak pastörizasyon sıcaklığına kadar ısıtılır. Daha sonra ürün, belirtilen süre boyunca gerekli sıcaklıkta tutularak doğru pastörizasyonu sağlayan tutma tüpünden geçer.
Isı eşanjörünün bir rejenerasyon aşaması varsa, işlenmiş ürün, besleme malzemesini önceden ısıtmak için kullanılır, işlemde ısı kaybeder, bu, pastörizasyon sıcaklığına ulaşmak için gereken enerjiyi azaltır ve gereken soğutmayı azaltır.
Son olarak ürün soğuk dolum veya izotermal tanklarda depolama için 4 ºC’ye soğutulur.
Herhangi bir sorun nedeniyle pastörizasyon sıcaklığının gerekenden düşük olması durumunda otomatik olarak çalışan bir akış yönlendirme valfi ürünü tekrar denge tankına (BTD) göndererek nihai üründe mikrobiyal kontaminasyonun önüne geçmektedir.
Malzemeler
Ürünle temas eden parçalar: AISI 304
Diğer bileşenler ve kontrol paneli: AISI 304
Pompa mekanik salmastrası: C/SiC/EPDM
Ürünle temas eden contalar: EPDM ve NBR
Yüzey kalitesi: Ra ≤ 0,8 μm
Teknik Özellikler
Debi: 500 l/h – 1000 l/h – 2000 l/h – 3000 l/h – 5000 l/h
Ürün sıcaklığı (giriş): 4 ºC
Pastörizasyon sıcaklığı: 72 ºC
Ürün sıcaklığı (çıkış): 4 ºC
Tutma süresi: 15 sn
Sıcak su sıcaklığı: 74 ºC
Glikol su sıcaklığı: 4 ºC
Glikol su akışı, pastörize edilecek ürünün akışına ve aşama sayısına bağlıdır.
Sıcak su sıcaklığı ve debisi, pastörize edilecek ürünün debisine bağlıdır.
* Diğer çalışma parametreleri İÇİN SATIŞ TEMSİLCİSİNE DANIŞINIZ.