Uygulama
WineBrane, şarapta gaz yönetimi ve alkol giderme ünitesi. Şarapçılıkta çözünmüş gaz konsantrasyonlarını doğru bir şekilde yönetmek için kullanılır. Beyaz, kırmızı ve roze şaraplarda en yaygın uygulamalar dekarbonasyon, deoksijenasyon, karbonasyon ve CO2 ayarlamasıdır. Sistem, depolama veya şişeleme işleminden önce şarabın gaz konsantrasyonunu ayarlamak için şişeleme aşamasından önce kullanılır..
Winebrane Çalışma Prensibi
Sistemin ana bileşeni hidrofobik membran sistemidir, bariyerden sadece düşük molekül ağırlıklı gazlar geçebilmektedir, bu nedenle gaz ayarından sonra şarabın yapısal özellikleri değişmeden kalır ve aromatik bileşenlerin kaybı önlenir.
Seçenekler
Otomatik ünitelerde, üretim sürecini kontrol etmek ve görüntülemek için bir dokunmatik ekran ve gaz ayarlarını (PID ayar döngüleri) kontrol eden ve yöneten otomatik bir sistemin PLC’si bulunur.
Her birime, debimetreler, sıcaklık sensörleri, basınç transdüserleri, CO2 analizörleri ve aktüatörler (valf düzenleyici gaz girişi) gibi hassas bir gaz ayarı için gerekli tüm enstrümantasyon sağlanır.
Dokunmatik ekranda O2 konsantrasyonunu görüntülemek için isteğe bağlı olarak O analizörleri ile donatılabilir.
Winebrane Tasarım ve Özellikler
Ünitelerin tasarımı ve yapımı, gıda işleme endüstrisinin gerekliliklerine uygun olarak gerçekleştirilir:
- Ürünle temas eden parçalar: St.St. AISI 316
- Çerçeve: St.St. AISI 304
- lob rotorlu pompa
- koltuk vanaları ve kelebek vanalar
- ayırıcı membran basınç göstergesi
- St.St. termometreler
- kontrol paneli: St.St. AISI 304
- polipropilen membran
- Tasarım CIP ile temizlenebilir (alkali solüsyon ve dezenfektanlar), üniteler ayrıca sıcak su ile dezenfekte edilebilir.