
- Çikolata Şekerleme Uygulamaları
- Et – Yumurta – Tavuk Uygulamaları
- İlaç ve Biyoteknoloji Uygulamaları
- Konserve Salça Uygulamaları
- Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri
- Su İçecek Uygulamaları
- Süt – Süt Ürünleri Üretimi
Pozitif deplasmanlı Mono, Lobe ve Twin Screw pompalarımız ile bisküvi kreması pompası gibi yüksek viskozite de olan ürünlerde, ürünü yormadan ve yapısını bozmadan ideal bir transfer sağlamaktadır. Ayrıca yüksek tane geçirgenliği sağlayan pompalarımız ile taneli krema transferine de imkan vermektedir.
Bisküvi kreması gibi yüksek viskoziteli ve bazen de taneli ürünlerin taşınmasında, pozitif deplasmanlı Mono pompalar, Lobe pompalar ve Twin Screw pompalar önemli avantajlar sunar. Bu pompaların her biri, hassas ürünlerin transferi sırasında ürünü yormadan ve yapısını bozmadan etkin bir şekilde çalışır. Aşağıda, her bir pompa türünün bisküvi kreması transferinde nasıl kullanıldıkları ve faydaları aşağıda detaylandırılmıştır.
Mono pompalar, genellikle tek bir spiral rotor ve bir stator arasında çalışan, pozitif deplasmanlı pompalardır. Yüksek viskoziteli ve taneli sıvıları taşıma kapasiteleriyle bilinirler.
Lobe pompalar, iç içe geçen iki veya daha fazla rotorlu, pozitif deplasmanlı pompalardır. Hijyenik ve hassas transfer uygulamaları için kullanılırlar.
Twin screw pompalar, birbirine geçmiş iki vida şeklindeki rotorları olan, pozitif deplasmanlı pompalardır. Hem düşük hem de yüksek viskoziteli ürünlerin transferinde kullanılırlar.
Mono, Lobe ve Twin Screw pompalar, bisküvi kreması ve kaymak gibi yüksek viskoziteli ve hassas ürünlerin transferinde büyük avantajlar sunar. Ürünü yormadan, yapısını bozmadan ve taneli ürünlerde yüksek geçirgenlik sağlayarak taşır. Hangi pompanın kullanılacağına karar verirken, taşınacak ürünün özelliklerine ve prosese en uygun olan pompa türünü seçmek önemlidir.