
Palm yağı, palmiye ağacının meyvesinden elde edilen ve dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bitkisel bir yağdır. Palm yağı, gıda endüstrisinde margarin, kızartma yağı, dondurma, çikolata ve diğer çeşitli ürünlerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kozmetik ürünlerde, temizlik malzemelerinde ve biyodizel üretiminde de kullanılır.
Palm Yağı prosesinde; beş temel aşama bulunmaktadır.
- Ham yağın işlenmesi (Degumming)
- Ph dengesinin sağlanması (Nötralizasyon)
- Yağın kokusunun alınması (Deodorizasyon)
- Yağdan stearin alınması (Vinterizasyon)
- Yağ parlaklık verilmesi (Bleaching)
Palm Yağı Prosesinin tüm işlemlerinde yağı ısıtmak için, özel tasarlanmış plakalı ısı eşanjörlerimiz kullanılmaktadır. Tüm bu aşamalarda, yağ transferi için hijyenik santrifüj pompalarımızla ve Degumming aşamasında şişirilmiş partiküllerin transferinde pozitif deplasmanlı pompalarımızla ideal çözümler sunmaktayız. Havalı diyafram pompalarımız ile de asit- kostik transferlerini sorunsuz olarak gerçekleştirebilmekteyiz. Tüm yağ stok tanklarında tortuyu önlemek için 200rpm -1000rpm-1500rpm karıştırıcılarımız mevcuttur.